Våra webbseminarier fördjupar olika ämnen om tillämpningen av strandskyddsreglerna och är avsedda för dem som vill bygga på sin kompetens inom respektive ämne. Ibland fungerar de som komplement till fysiska seminarier som Strandskyddsdelegationen anordnar runtom i landet, ibland gör vi enbart en webbsändning.

Seminarierna sänds direkt på webben men kan också följas i efterhand (välj webbseminarium i menyn till vänster). De är oftast utformade som en blandning av föreläsningar med stöd av powerpoint-presentationer som visas på skärmen, reportagefilmer från olika delar av landet samt diskussions- och frågepanel.

Att gå på webbseminarium

Via en specifik länk för respektive seminarium kan du följa webbseminariet på din datorskärm. Om ni är flera som vill följa det gemensamt, så går det bra att koppla in datorn till en projektor och titta på en storbildsduk. Föreläsarnas presentationsbilder kan också laddas ned i pdf-format för utskrift om du vill följa med i programmet på papper.

När du följer webbseminariet under live-sändningen har du möjlighet att chatta med andra tittare och ställa frågor till föreläsarna. Du behöver inte logga in för att delta i chatten.

Att titta i efterhand

Någon dag efter live-sändningen lägger vi upp en inspelad version av webbseminariet som man kan titta på när som helst, on-demand, via samma länk som används för live-sändningen. I menyn till vänster hittar du information och länkar till alla de webbseminarier som vi har genomfört.

När du följer webbseminariet i efterhand kan du i mediespelaren enkelt hoppa till de delar som intresserar dig mest, söka bland föreläsarnas presentationsbilder och ladda ned deras presentationer. En god idé är att till exempel använda enskilda föreläsningar som underlag för gruppdiskussioner eller som inslag i era egna seminarier.

Tekniska tips

Eftersom det är rätt stora datamängder inblandade när man strömmar video över nätet kan det vara bra att använda en fast uppkoppling. Kontrollera även med IT-avdelningen om det finns några spärrar för strömning i era system.

Här kan man testa att allt fungerar som det ska: http://www.media-server.com/m/go/livestream_demo

Här finns information (på engelska) om tekniska krav för spelaren och support om du stöter på problem (som kan vara till hjälp för IT-avdelningen): http://edge.media-server.com/m/player/help/faq.php?lan=en